Призначення Саакашвілі. Грузія продовжує лякати Україну

Призначення Саакашвілі. Грузія продовжує лякати Україну
Призначення Міхеїла Саакашвілі на високу посаду в Україні, може принести проблеми країні, - попередив віцеспікер парламенту Грузії

«Саакашвілі завтра може стати для президента Зеленського, серйозною проблемою», - сказав Гія Вольський

Віцеспікер парламенту Грузії Гія Вольський попередив, що призначення колишнього глави держави Міхеїла Саакашвілі на будь-яку високу державну посаду в Україні може принести країні та її президенту серйозні проблеми. Про це повідомляє телеканал Imedi.

За словами віцеспікера, Саакашвілі залишив після свого президентства роздроблену Грузію, половину злиденного населення, нульовий соціальний пакет, знищені села і людей з втраченим здоров'ям і майном.

«Говорити про те, яку роль може зіграти Саакашвілі, це прерогатива експертів. В України не одна проблема, однак який результат приніс Саакашвілі в Грузії, це приклад деспотичного і індивідуального правління. Саакашвілі завтра може стати для України і, в тому числі для президента Зеленського, серйозною проблемою», - зазначив Вольський.

22 квітня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський запропонував Саакашвілі зайняти пост віцепрем'єр-міністра з реформ. Влада Грузії, де Саакашвілі звинувачують в скоєнні кількох злочинів, попередила, що в разі його призначення відкличуть посла з Києва. Пізніше з'явилася інформація, що для призначення кандидатури Саакашвілі не вистачає необхідної кількості голосів у Верховній Раді.

30 квітня глава президентської фракції «Слуга народу» в парламенті Давид Арахамія розповів, що влада України знайшли нову посаду для Саакашвілі. Однак депутат відмовився уточнити, про яку посаду йде мова.

Нагадаємо, у середу, 6 травня, президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду секретаря Національної ради реформ, головою якого є глава держави. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусову Facebook, відзначаючи, що президент розширить повноваження Саакашвілі – він отримає право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: