Секретар. Стало відомо, на яку посаду Зеленський призначить Саакашвілі

Секретар. Стало відомо, на яку посаду Зеленський призначить Саакашвілі
4 травня Михайло Саакашвілі заявив, що за день-два президент оголосить про його призначення

Бутусов: Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, і необмежені можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах

У середу, 6 травня, президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду секретаря Національної ради реформ, головою якого є глава держави.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусову Facebook, відзначаючи, що президент розширить повноваження Саакашвілі – він отримає право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів.

Також буде уточнена періодичність зборів Нацради - не рідше одного разу на місяць.

«Тобто Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, ну і необмежені тепер можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах. Так, статус віцепрем'єра, який Саакашвілі відмовилися давати депутати, більш вагомий, але доступ до інформаційного простору забезпечений прекрасний», - зазначає Бутусов.

Як зазначає журналіст, Зеленський ухвалив рішення про призначення, попри потужну інформаційну атаку проросійських ЗМІ в Україні і на всю міць російської пропаганди.

«Це важливий сигнал – призначити на посаду, нехай і символічну, особистого ворога Путіна. З точки зору дипломатії – це знаковий хід. Одночасно Зеленський визнав, що вироки судів Грузії Саакашвілі Україна вважає не дійсними. Демарші грузинського керівництва Зеленський залишив без відповіді», - додав Бутусов.

Також, за даними джерел журналіста, близьких до Саакашвілі, він не планує в перший час якихось різких політичних рухів, конфліктів.

«Його завдання - визначити свій порядок денний. Глобально це будуть теми, пов'язані з дерегуляцією. Зеленський не визначив якоїсь чіткої стратегії для Саакашвілі, тому руки у експрезидента Грузії розв'язані», – резюмував Бутусов.

Зазначимо, що 1 травня заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що у найближчі дні проясниться ситуація з призначенням на посаду у владі експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

У свою чергу голова фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія заявив, що Зеленський готує для Саакашвілі нову посаду.

За даними джерел «Главкома», у Банкової було кілька сценаріїв працевлаштування експрезидента Грузії. За одним, він може отримати посаду в РНБО. За іншими, може бути висунений на осінніх місцевих виборах від партії президента в мери Одеси або Києва.

Нагадаємо, 28 квітня Кабмін відкликав з Верховної Ради подання на призначення Михайла Саакашвілі віцепрем'єр-міністром з реформ. Призначення Саакашвілі у фракції «Слуга народу» заблоковано.

Як повідомив кореспондент «Главкома», 24 квітня Саакашвілі виступив перед фракцією «Слуга народу», але кількість прихильників суттєво не наростив. Саакашвілі тоді назвав пріоритетами своєї роботи скорочення впливу держави на бізнес і переговори з МВФ. За словами Саакашвілі, він знає американських політиків і входить в одну «Європейську народну партію» з Ангелою Меркель, а тому розраховує отримати більше грошей від МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: