Раді запропонують перейменувати Дніпропетровську область

Раді запропонують перейменувати Дніпропетровську область

Нардеп зареєструє у ВР пропозицію змінити назву Дніпропетровської області

Позафракційний депутат Андрій Денисенко наступного тижня збирається зареєструвати у Верховній Раді пропозицію перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську. Про він повідомив на сторінці у соцмережі Facebook.

«Маю на руках 150 підписів народних депутатів під проектом змін до Конституції України - за перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. З різних фракцій і груп, крім Опозиційного блоку», –повідомив він.

За його словами, він зареєструє проект в апараті Верховної Ради після Великодня.

Він вважає, що «спільними зусиллями громадськості, науковців та культурних діячів, які ініціювали цей процес, та народних депутатів край п‘яти Січей нарешті отримає гідну назву, позбудеться тавра прізвища одного з організаторів Голодомору».

Нагадаємо, 19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала місто Дніпропетровськ на Дніпро. За відповідний проект постанови проголосували 247 народних депутатів. Рішення ухвалено на виконання закону про декомунізацію.

11 лютого 2018 року у Дніпрі відбулося громадське обговорення ініціативи перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: