Росія пригрозила Україні «жорсткою відповіддю» через екіпаж судна «Норд»

Росія пригрозила Україні «жорсткою відповіддю» через екіпаж судна «Норд»
МЗС РФ

В РФ заявили, що «залишають за собою право на жорсткі дії у відповідь»

Міністерство закордонних справ Росії вимагає, щоб українські прикордонники дозволили членам екіпажу затриманого риболовецького судна «Норд» виїхати в окупований Крим без належних документів.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

«Вимагаємо припинити знущатися над російськими громадянами і дати їм можливість, нарешті, безперешкодно повернутися додому, до своїх родин. Наше терпіння не безмежне. Ми залишаємо за собою право на жорсткі дії у відповідь», - заявили в російському МЗС.

«Насильницький примус до українського громадянства і неможливість вільно залишити Україну грубо порушує основоположні права людини, суперечить цивілізованим нормам міжнародних відносин», - стверджується в заяві.

Як відомо, сімох моряків не пропустили через кордон в київському аеропорту «Жуляни», станом на вечір 19 квітня вони перебувають у посольстві в Києві. Двом членам екіпажу вдалося залишити Україну.

У четвер ввечері моряки «Норду», які втекли з України, через Москву прибули до Криму.

Адвокати екіпажу судна «Норд» звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, у четвер, 19 квітня, близько 6:00 двоє громадян України, членів судокоманди СЧС «Норд», обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

За цим фактом проінформовано МЗС, СБУ та інші правоохоронні органи.

Нагадаємо, 8 квітня українські прикордонники не пустили в Росію екіпаж заарештованого керченського судна «Норд», який був оштрафований судом в Маріуполі за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: