Соратник Медведчука пропонує карати за пропаганду child-free, позашлюбних відносин та інших «збочень»

Соратник Медведчука пропонує карати за пропаганду child-free, позашлюбних відносин та інших «збочень»
Нардеп Олег Волошин

За пропаганду child-free нардеп пропонує карати штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років

Народний депутат від партії «Опозиційна платформа - За життя» Олег Волошин пропонує карати українців за пропаганду child-free, позашлюбних відносин та інших «збочень».

Відповідний законопроект нардеп зареєстрував на сайті Верховної ради.

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти)  направлено на розгляд Комітету.

Нардеп заявляє, що в останні роки в Україні поширюються небезпеки, пов’язані з відмовою від народження дітей, руйнуванням інституту сім’ї, поширенням позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти.

«В результаті демографічна ситуація в Україні стала критичною і є достатні підстави вважати, що процеси депопуляції населення в Україні набули незворотного характеру. Фактично відбувається вимирання Українського народу», - йдеться в пояснювальній записці.

За його словами, в таких умовах держава і суспільство мають вживати належних заходів до подолання демографічної катастрофи і системно протидіяти загрозам, які можуть призвести до вимирання Українського народу:

  • поширенню ідей бездітництва (чалдфрі);
  • пропаганди руйнування інститутів сім’ї, материнства і батьківства, захист яких закріплений в статті 51 Конституції України;
  • пропаганди позашлюбних і протиприродних статевих відносин;
  • пропаганди розпусти.

Волошин пропонує внести відповідні зміни до Кримінального кодексу України з метою встановлення кримінальної відповідальності за публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім’ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти, а також віднести до кваліфікуючої ознаки, яка посилює кримінальну відповідальність, вчинення злочинів з мотивів нетерпимості до інституту сім’ї чи сімейних цінностей (аналогічно до вчинення злочинів з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості).

Так, за публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім’ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти нардеп пропонує
карати штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ті самі дії, вчинені посадовою (службовою) особою, - карати штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 Довідка:Свідома бездітність (англ. Voluntary childlessness), також чайлд-фрі (англ. Child-free), бездітництво — субкультура та ідеологія, яка характеризується принциповим небажанням мати дітей попри таку можливість (не йдеться про людей з безпліддям, тих, що відкладають розмноження на потім або не мають твердої позиції в цьому питанні).

Чайлдфрі протистоять репродуктивному тиску на жінок (заохочення народжувати частіше і більше: «жіноче покликання») та гендерним стереотипам про доглядову працю (заохочення обслуговувати народжених та дорослих: «жіноча праця»).

Термін чайлд-фрі походить з англійської, як і звичай об'єднуватися в групи людей, які не лише не хочуть заводити дітей, але і відстоюють своє право їх не мати.

Не варто плутати свідому бездітність із дітоненависництвом. Чайлд-фрі не відчувають ненависті чи інших негативних почуттів до дітей, їх не влаштовує дискомфорт, який супроводжують наявність дітей та їх поведінка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: