Стало відомо, коли відбудеться на наступне засідання Тристоронньої контактної групи

Стало відомо, коли відбудеться на наступне засідання Тристоронньої контактної групи
Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік

На засіданні ТКГ у Мінську в середу обговорили гуманітарну ситуацію на Донбасі і питання звільнення заручників

У Мінську наступний раунд переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України відбудеться в Мінську 27 червня 2018 року.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік, пише Belta.

Також Сайдік повідомив, що 13 червня в Мінську економічна робоча група у ТКГ продовжила обговорення подальших кроків по відновленню і поліпшенню мобільного зв'язку Vodafone-Ukraine в окремих районах Донецької та Луганської областей.

«Зазначено, що для відновлення повноцінної якісної зв'язку ще потрібен час, а також чималі технічні інвестиції», - сказав Сайдік. Крім того спецпредставник ОБСЄ повідомив, що учасники робочої групи розглянули питання водопостачання в системах «Карбоніт» і «Вода Донбасу». Також група з гуманітарних питань продовжувала обговорення тим обміну заручників і умов їх утримання, а також пошуку зниклих без вісті.

«Важливою темою дискусії було також поліпшення умов перетину лінії зіткнення цивільним населенням, у тому числі в Станиці Луганській», - зазначив дипломат.

Нагадаємо, у середу в Мінську відбулося засідання контактної групи. Українська сторона закликала Росію виконати домовленість з Донецької фільтрувальної станції, згідно з якою станція повинна бути підконтрольною Україні.

Також РФ не погодилася на жодну безпекову пропозицію України на переговорах в Мінську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: