Суд відмовився поновити на посаді екс-мера Полтави Мамая

Суд відмовився поновити на посаді екс-мера Полтави Мамая
Відсторонений міський голова Полтави Олександр Мамай у суді
Фото: «Полтавщина»

Для винесення рішення щодо відмови у задоволенні позову Олександра Мамая суддям знадобилося понад дві години

Полтавський окружний адміністративний суд у суботу відмовив у задоволенні позову Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови.

До суду екс-очільник Полтави Мамай звернувся 25 вересня, повідомляє місцеве видання «Полтавщина».

На засіданні 22 грудня суд дослідив відеодокази першого та другого пленарних засідань 17 позачергової сесії міськради від 31 серпня та 14 вересня 2018 року, а також письмові докази. Екс-міський голова навів аргументи щодо «протиправних дій нинішньої міської влади під час позбавлення його повноваження мера, а також щодо порушення регламенту Полтавської міської ради та закону».

Представник відповідача зазначила, що всі дії нинішньої міської влади здійснювалися «виключно в правовому полі».

Після більш ніж двох годин у нарадчій кімнаті суддівська колегія у складі Наталії Алєксєєвої, Анни Чеснокової та Андрія Головка винесла рішення - відмовити у задоволенні позову Олександра Мамая щодо поновлення на посаді міського голови.

Як відомо, депутати Полтавської міської ради на позачерговій сесії 14 вересня достроково припинили повноваження мера Полтави Олександра Мамая.

До слова, Мамай «забув» вписати у декларацію будинок, дружину та автомобілі.

Олександр Мамай вперше був обраний міським головою Полтави у жовтні 2010 року. Він отримав підтримку 61,64% виборців (67444 голоси).

У липні 2012 року Олександр Мамай перейшов з партії Совість України у Партію регіонів. У лютому 2014 року повідомив, що вийшов з Партії регіонів півтора року тому.

Вдруге міським головою Полтави його обрали у жовтні-листопаді 2015 року. У другому турі виборів він отримав підтримку 62,56% виборців (53390 голосів).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: