Суд відмовився скасувати рішення ЦВК про закриття дільниць в РФ

Суд відмовився скасувати рішення ЦВК про закриття дільниць в РФ

Рішення суду мають намір оскаржити

Столичний суд відмовився задовольнити позов «Опозиційного блоку»

Шостий Апеляційний адміністративний суд Києва відмовився скасувати рішення Центральної виборчої комісії про закриття п’яти виборчих дільниць в Російській Федерації. Про це повідомив очільник фракції «Опозиційного блоку» у Верховній Раді Вадим Новинський.

За його словами, «Опозиційний блок» має намір оскаржити це рішення в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного Суду.

Нагадаємо, 31 грудня Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

31 грудня 2018 року розпочалась передвиборча кампанія. За законом процес має стартувати за дев’яносто днів до дати голосування, яка припадає на 31 березня 2019 року.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснює рішення про ліквідацію виборчих дільниць у Росії насамперед питанням безпеки виборців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: