Клімкін пояснив, чому закрили усі виборчі дільниці в Росії

Клімкін пояснив, чому закрили усі виборчі дільниці в Росії
Центральна виборча комісія України закрила всі п’ять виборчих дільниць у Росії

Громадяни України зможуть проголосувати в посольствах України у Грузії, Фінляндії й Казахстані

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснює рішення про ліквідацію виборчих дільниць у Росії насамперед питанням безпеки виборців. Про це Клімкін написав 3 січня в колонці на «Українській правді».

«Ми вважаємо, що проведення вільних і чесних виборів на території країни-агресора є неможливим, позбавленим політичного і юридичного сенсу, а для тих, хто вирішить узяти в них участь, – просто небезпечним», – зазначив міністр.

За словами Клімкіна, ті українські громадяни, які перебувають на території Росії тимчасово (а це переважна більшість), зможуть віддати свій голос в Україні за місцем постійного проживання, «необхідно тільки пересвідчитися, що вас внесли у списки».

Ті ж, хто проживає у Росії постійно, матимуть можливість голосувати в посольствах України у Грузії, Фінляндії й Казахстані, повідомив міністр.

За його даними, в Росії зараз перебуває понад 2,5 мільйони українських громадян.

Нагадаємо, 31 грудня Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

31 грудня 2018 року розпочалась передвиборча кампанія. За законом процес має стартувати за дев’яносто днів до дати голосування, яка припадає на 31 березня 2019 року.

Колишній міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко 31 грудня прибув до Центральної виборчої комісії і подав документи для реєстрації кандидатом у президенти.

За кілька хвилин до Нового року лідер «Кварталу 95» Володимир Зеленський оголосив в ефірі «1+1» , що йде в президенти України.

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: