Тимошенко розповіла, як забезпечити українців доступним житлом

Тимошенко розповіла, як забезпечити українців доступним житлом
Тимошенко: держава повинна «розкріпостити» будівельну галузь

Тимошенко виступає за можливість надання громадянам довгострокових кредитів за європейськими ставками

Довгострокові кредити за європейськими ставками без першого внеску швидко забезпечать українців доступним житлом. Про це заявила Юлія Тимошенко на прес-конференції у Дніпрі.

«Треба зробити всього три речі для тих, хто хоче сьогодні купити житло. Дати можливість купити його без першого внеску. Іпотечний кредит мусить мати європейську ставку – не більше 2-3%. Цей кредит має бути довгостроковим – на 20-30 років, якщо цього захоче родина, для того щоб вона могла купити житло», – цитує її прес-служба «Батьківщини».

Паралельно, на думку Тимошенко, держава повинна «розкріпостити» галузь, знявши із неї бюрократичні дозволи та вимоги, які сьогодні змушують будівельників віддавати корумпованим чиновникам усіх рівнів до 50 відсотків собівартості.

За словами Юлії Тимошенко, вирішення проблеми доступного житла є одним із ключових завдань «Нового економічного курсу», який під її егідою розробили фахівці.

«Новий економічний курс – це намагання виграти глобальну конкуренцію за людину. Щоб люди мільйонами не їхали з України. А це означає – комплексно вирішити питання привабливості життя в Україні», – додала лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, найкращий вчитель України Олександр Жук впевнений, що на початковому етапі вчитель повинен отримувати хоча б 20 тисяч гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: