Турчинов розповів, якими мають бути українські Військово-морські сили

Турчинов розповів, якими мають бути українські Військово-морські сили
Олександр Турчинов

У День ВМС Олександр Турчинов звернувся до військових моряків

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов у день Військово-морських сил привітав військових моряків із професійним святом і розповів про національні пріоритети у розбудові сектору безпеки. За його словами, держава докладає зусиль до відновлення і модернізації бойового ядра флоту відповідно до стандартів НАТО.

«Маємо побудувати сучасні, стрімкі та інноваційні ВМС, спроможні захистити народ України і національні інтереси у морському і прибережному середовищі шляхом проведення асиметричних і рішучих операцій, з добре мотивованим професійним складом, налаштованим на перемогу», - написав секретар Ради на Facebook.

Турчинов відзначив, що незважаючи на великі втрати після російської агресії, морська галузь, Військово-морські сили відновлюють свій потенціал.

«Сьогодні фактично відбувається відродження національного флоту в нових місцях базування та дислокації на континентальній частині України», - йдеться у повідомленні.

Турчинов також зазначив, що за час проведення АТО/ООС, виконуючи завдання, загинув 51 військовий зі складу ВМС, поранено 488 моряків. Державними нагородами нагороджено 498, нагородами Міністерства оборони України – 1515, Генштабу – 1385 моряків.

Президент України Петро Порошенко привітав особовий склад Військово-морських сил Збройних сил України та подякував йому за відданість військовому обов’язку, мужність та героїзм. Глава держави заявив, що вірить у те, що прапор України на кораблях ВМС знову замайорить у Севастополі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: