У кожній області України з’являться виборчі омбудсмени - ЦВК

У кожній області України з’являться виборчі омбудсмени - ЦВК
Найближчі вибори в Україні відбудуться 31 березня

Омбудсмени проводитимуть семінари, конференції і тренінги про виборчі права та правові наслідки порушення виборчого законодавства

Центральна виборча комісія 24 січня підписала меморандум про співпрацю на виборах президента з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою, який передбачає появу 25 виборчих омбудсменів у кожній області.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, документ спрямований на захист виборчих прав і свобод, які є ключовими напередодні виборів президента України.

Зазначається, що меморандум передбачає проведення спільних заходів, нарад, семінарів, конференцій, а також буде сприяти поінформованості українців про виборчі права та правові наслідки порушення виборчого законодавства.

«Сподіваюся, що ми зможемо спільно проводити тренінги для наших регіональних представництв на тему дотримання виборчих прав і свобод. Крім того, незабаром планується, що в кожній області з'являться 25 виборчих омбудсменів, які теж потім зможуть проводити подібні тренінги для інших», – заявила Денісова.

До слова, Україна просить Європарламент направити спостерігачів на президентські вибори.

Раніше в МЗС Росії заявили, що РФ планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте нібито побоюється провокацій. Також глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ОБСЄ запросила наглядачів від Росії на вибори в Україні.

9 січня голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки від російських спостерігачівна вибори президента-2019. 

Також повідомлялося, що під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: