Україна просить Європарламент направити спостерігачів на президентські вибори

Україна просить Європарламент направити спостерігачів на президентські вибори
Вибори президента України відбудуться 31 березня 

Європарламентарів запрошують спостерігати за виборами президента України

Україна передала Європейському парламенту запрошення направити спостерігачів для моніторингу виборів президента, які відбудуться 31 березня.

Про це у своєму Twitter повідомив постійний представник України при Європейському Союзі Микола Точицький

«Сьогодні Україна передала до Європейського парламенту запрошення направити спостерігачів для моніторингу президентських виборів», - проінформував дипломат.

За його словами, незважаючи на російську агресію, Україна забезпечить проведення вільних, чесних та прозорих виборів відповідно до законодавства та міжнародних стандартів.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Раніше в МЗС Росії заявили, що РФ планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте нібито побоюється провокацій. Також глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ОБСЄ запросила наглядачів від Росії на вибори в Україні.

Міністерство закордонних справ України офіційно проінформувало Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, що не прийматиме заявки від власників російських паспортів для реєстрації офіційними спостерігачами від іноземних держав або міжнародних організацій. 

9 січня голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки від російських спостерігачівна вибори президента-2019. 

Також повідомлялося, що під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

Зазначимо, що відтепер українці зможуть відкривати Реєстр виборців на мобільному телефоні.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: