У Раді зареєстрували законопроект про скасування е-декларування для громадських активістів

У Раді зареєстрували законопроект про скасування е-декларування для громадських активістів

Порошенко вже виступив за прийняття цього рішення

У Верховній Раді зареєстрували проект закону №8209 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб». Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Серед ініціаторів проекту - Юлія Тимошенко, Сергій Соболєв, Сергій Лещенко, Іван Крулько, Олексій Рябчин, Олена Сотник, Сергій Євтушок, Олександра Кужель, Віктор Чумак, Дмитро Добродомов та Руслан Богдан.

Нагадаємо, 19 березня повідомлялося, що громадськість вимагає невідкладно скасувати е-декларування для активістів та експертів.

25 березня Європейський комісар з питань політики сусідства зробив заяву Йоганес Ган заявив про неприпустимість норми, за якою антикорупційні активісти та їх контрагенти мають подавати е-декларації.

28 березня Президент Петро Порошенко наполягав на негайному ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування е-декларування для громадських організацій та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування для активістів.

Читайте також: Е-декларації для антикорупціонерів: ноу-хау, яке перетворилось на граблі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: