Порошенко закликав до негайного скасування е-декларацій для активістів

Порошенко закликав до негайного скасування е-декларацій для активістів

Глава держави ще раз наголошує, що запровадження електронного декларування для активістів, ухвалене минулого року, було помилкою

Президент Петро Порошенко наполягає на негайному ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування е-декларування для громадських організацій та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування для активістів.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

«Петро Порошенко наполягає, що Верховна Рада і всі її фракції без винятку, нарешті, мають почути аргументацію громадянського суспільства, наших партнерів, глави держави та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування. Законопроект про це поданий президентом ще влітку минулого року. Президент, зі свого боку, оперативно підпише закон», - наголосили у прес-службі.  

В Адміністрації президента запевнили: «Глава держави ще раз наголошує, що запровадження електронного декларування для активістів, ухвалене минулого року, було помилкою. Вона небезповоротна, і її можна виправити, і слід це зробити».

Як повідомлялося сьогодні, у Єврокомісії розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов’язкове електронне декларування для громадських активістів. Про це йдеться в оприлюдненій у середу заяві єврокомісара з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнеса Гана.

Раніше новообраний голова НАЗК Олександр Мангул заявив про скликання 29 березня позачергового засідання, яке планується присвятити питанню подання декларацій громадськими активістами.

У Верховній Раді є ініціатива провести 29 березня позачергове засідання з тим, аби скасувати необхідність для громадських активістів декларувати доходи.

27 березня 2017 року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом просив депутатів скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Читайте також статтю: Хто замість Корчак? НАЗК очолив колишній член Блоку Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: