Угорщина рекомендує Україні дослухатися до її «мовних» порад

Угорщина рекомендує Україні дослухатися до її «мовних» порад

За словами угорського посла, Міносвіти України ніяк не реагує на освітні пропозиції нацменшин

Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство вже роками «бомбардує» своїми пропозиціями міністерство освіти України, але безуспішно, - розповідає надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень в інтерв’ю «Главкому».

«Якщо подивитися статистику із незалежного зовнішнього оцінювання,  - говорить Кешкень, - то навіть в українських селах рівень знань з української мови, володіння нею дітьми не є на відповідному рівні. Як змінити такий стан? Це суто методологічне питання. Потрібно фахівцям сідати і домовлятися, як саме навчати української».

Посол Угорщини наголошує на тому, що Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство має «дуже слушні пропозиції», методику навчання людей державної мови.

Але Міністерство освіти і науки України, за словами Кешкеня, ніяк на них не реагує. «Закарпатські угорці готові брати участь у цьому процесі. Думаю, вони могли би розповісти докладніше про свої пропозиції», - вважає посол.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про освіту». 25 вересня президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Одним із пунктів закону «Про освіту» стала умова переведення шкільної освіти в Україні після початкових класів винятково на українську мову. Це викликало обурення у представників окремих меншин переважно на Західній Україні. На їх підтримку виступили уряди Румунії і Угорщини.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Посол Угорщини Ерно Кешкень: Україні не треба так суворо ставитись до подвійного громадянства

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: