Угорщина «занепокоєна» ще одним українським законопроектом – тепер про громадянство

Угорщина «занепокоєна» ще одним українським законопроектом – тепер про громадянство

Угорську владу тривожить, що Україна жорстко ставиться до подвійного та потрійного громадянства

Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень вважає, що  Україні «на тлі її руху до ЄС» слід подумати, чи справді конче потрібно вносити поправки, які би більш суворо розглядали питання подвійного громадянства. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому», коментуючи інформацію про занепокоєння, як нещодавно висловив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Нагадаємо урядовець повідомив, що Угорщину хвилює  проект змін до закону «Про громадянство України».

«Занепокоєння Угорщини полягає в тому, що не тільки Угорщина, а й усі країни ЄС по-різному, якщо порівнювати з Україною, трактують питання подвійного, чи потрійного громадянства», - говорить Кешкень.

Посол зазначає, що згідно з угорським законом про громадянство, ті угорці, які проживають за кордонами Угорщини, і вони або їх предки історично колись були громадянами Угорщини, мають право звернутися з проханням спрощеного повернення (отримання) цього громадянства. «Причому немає значення, де саме нині проживають ці люди, чи в Австралії, чи в Україні», - уточнює дипломат.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Посол Угорщини Ерно Кешкень: Україні не треба так суворо ставитись до подвійного громадянства

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: