Юрист, який писав «закон Савченко», вважає помилкою його скасування

Юрист, який писав «закон Савченко», вважає помилкою його скасування
Адвокат Ілля Новіков
Фото: Главком

Ілля Новіков обурився, що «закон Савченко сприймають спрощено»

Російський адвокат Ілля Новіков вважає, що «закон Савченко» для України був правильним і потрібним, тому його відміна була великою помилкою.

Про це юрист заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Його чомусь сприймають спрощено: у гіршому випадку кажуть, що це був проплачений закон, у кращому нарікають на дешевий гуманізм: мовляв, от давайте пожаліємо злочинців і всіх їх відпустимо. Це не так», - сказав Новіков.

На його думку, якби Рада скористалася законом як сходинкою і з нього почалася б реформа кримінального права, це було б саме те, що потрібно.

«Я зараз говорю як юрист, а не як іноземець, який роздає поради: в Україні дуже хороший, навіть геніальний для пострадянської країни Кримінально-процесуальний Кодекс і абсолютно неандертальський, совковий Кримінальний Кодекс», - додав адвокат.

«От кажуть: чому цей ґвалтівник відсидів не 8 років, а три роки – через «закон Савченко»? А питання повинно бути: чому КК України передбачає максимум  8 років за те, за що в США буде 30? А до того, коли скасували «закон Савченко», судді вже навчились враховувати цей фактор, визначати термін покарання з урахуванням строку, який він провів у СІЗО. Слідчі щоправда стогнали, що вони не можуть тиснути на людей через необмежене тримання під вартою, але в тому і був сенс», - заявив Новіков.

Проте, продовжує Новіков, ім’я Савченко, яке раніше працювало на ухвалення закону, потім стало головним аргументом для його скасування.

«Дуже сумніваюся, чи в кожному разі більшість депутатів, які голосували спочатку «за» закон Савченко, а потім «проти» насправді вникали за що саме вони голосують», - резюмував адвокат.

До слова, Новіков також розказав, чому Надія Савченко – непростий клієнт.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Адвокат Ілля Новіков: Серед моїх клієнтів були справжні вбивці - і це не найгірші люди, з якими я стикався

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: