Російський адвокат Савченко розказав, чому Надія – непростий клієнт

Російський адвокат Савченко розказав, чому Надія – непростий клієнт
Адвокат Ілля Новіков
Фото: Главком

Навіть якщо клієнт хоче зробити щось потенційно небезпечне для себе - це його рішення, не адвоката, - нагадав Новіков

Адвокат Ілля Новіков, який свого часу захищав у російському суді Надію Савченко, в інтерв’ю «Главкому» пояснив, чому вважає українську льотчицю складним клієнтом.

«Просто не було. Савченко – непроста людина, і жоден захисник, на мою думку, не зможе нею отак керувати. Наприклад після вироку російського суду щодо Савченко постало питання про те, чи будемо ми подавати апеляцію. І Надія заборонила подавати», - розповів він.

Юрист нагадав, що адвокатська етика говорить про те, що клієнт сам вирішує, що він хоче робити, а що - ні. Навіть якщо клієнт хоче зробити щось потенційно небезпечне для себе - це його рішення, не адвоката.

«І адвокат або виконує його, або, якщо тобі це дозволяє закон, виходить зі справи. До речі, це дещо по-різному відбувається в Росії і в Україні. В Росії діє загальне правило про те, що якщо ти одного разу взявся захищати людину, за дуже рідкісними винятками адвокат не має права вийти зі справи без згоди підзахисного», - підкреслив Новіков.

Також адвокат зазначив, що не має намір політично консультувати нардепа Надію Савченко, яка не приховує наразі своїх президентських амбіцій.

Нагадаємо, у  вівторок, 17 квітня, Савченко пройшла судово-психологічну експертизу із використанням поліграфа.

Нагадаємо, раніше Савченко погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

Як відомо, 5 квітня допит Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та верхівку правоохоронних органів.

23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: