ДФС: за місяць розмитнення «євроблях» держбюджет поповнився на 700 млн грн

ДФС: за місяць розмитнення «євроблях» держбюджет поповнився на 700 млн грн
Автомобілі на єврономерах
Фото: Главком

Щоденно на українських митницях оформлюють близько 4 тисяч авто

Станом на 27 грудня за новими правилами в Україні розмитнили понад 11 тисяч автомобілів із іноземною реєстрацією. До держбюджету оформлення машин принесло близько 700 мільйонів гривень.

Про це «Громадському» повідомив очільник департаменту організації митного контролю ДФС Анатолій Сербайло.

За його словами, щоденно на українських митницях оформлюють близько 4 тисяч авто. З них майже 1500 - ті машини, які були ввезені на територію Україні до листопада 2018 року.

«Я вважаю, що ми ще не досягли пікових навантажень по оформленню. Ажіотаж, скоріш за все, буде в останні дні дії знижки на акциз», - сказав Сербайло.

До 25 лютого українці можуть зареєструвати авто зі знижкою. Вона передбачає вдвічі менше акцизного податку. Станом на 27 грудня на Київській міській митниці зареєстрували 2 тисячі 84 атівки. За них було сплачено 135 мільйонів 302 тисячі гривень, розповіла речниця митниці Ольга Неділя.

Нагадаємо, на Волині розмитнили майже 1,7 тисяч автомобілів на єврономерах.

Як відомо, в Україні набули чинності закони, що змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Як відомо, 21 листопада у Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком «євроблях» (№8487) та законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення автомобілів на митну територію (№8488) були підписані головою парламенту Андрієм Парубієм та відправлені на підпис президенту.

23 листопада президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: