Заступник Ляшка стверджуює, що був єдиним представником України в Римському клубі, у «Батьківщині» заперечують

Заступник Ляшка стверджуює, що був єдиним представником України в Римському клубі, у «Батьківщині» заперечують
Зліва направо: Екс-співпрезидент Римського клубу Андерс Війкман, представник України Віктор Вовк, новий співпрезидент клубу Сандрін Діксон-Деклев, німецький політик Ернст Вайцзеккер

У заяві самого Римського клубу сказано, що Віктор Вовк був єдиним представником України на засіданні членів та щорічній конференції Римського клубу 16-18 жовтня

Заступник голови Радикальної партії Олега Ляшка, народний депутат України від цієї партії Віктор Вовк заявляє, що у засіданні Римського клубу (відомої міжнародної неурядової організації, яка об'єднує в своїх рядах вчених, громадських діячів і ділових людей більш, ніж з 30 країн світу), що відбулося 16-18 жовтня в Римі, він був єдиним, хто офіційно представляв Україну. Про це Вовк повідомив на своїй сторінці Facebook.

Відповідна заява міститься і у твітері самого Римського клубу.


Заява Вовка – реакція на повідомлення лідера партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка цього тижня заявляла про свою участь у саміті Римського Клубу.

«Саміт (засідання) Римського клубу відбувся напередодні – 16 жовтня, і Тимошенко там і близько не було і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення. Стверджую це як безпосередній багаторічний учасник засідань клубу, в т.ч. й в цьому році», - заявив Вовк. 

Щоправда, за його словами, «17-18 жовтня у Римі відбувалася відкрита для всіх наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці, що проводилася спільно з італійськими організаторами. Присутнім на конференції міг бути будь-який бажаючий, попередньо зареєструвавшись на сайті конференції.

Цією нагодою скористалися понад 400 осіб - переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу, стверджує Вовк, а сфотографуватися з співпрезидентами Римського клубу – бельгійкою Сандрін Діксон-Деклев та південноафриканкою Мамфелою Рамфель – міг кожен бажаючий.

Вовк також стверджує, що його поінформували в Секретаріаті Римського клубу, що «пані Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було відмовлено».

У «Батьківщині» відповіли: ювілейний саміт Римського клубу відбувався саме 17-18 жовтня, а не 16-го, і Юлія Тимошенко була запрошена на конференцію.

«Про це свідчить офіційний прес-реліз на офіційному сайті Римського клубу. Там, до речі, зазначено, що понад 400 гостей – це лідери думок і видатні особи зі всього світу, а не студенти, як зневажливо пише пан Вовк», - сказано у повідомленні Григорія Немирі.

Тимошенко і Немирю, за словами самого нардепа, біля входу зустрічав виконавчий директор Римського клубу. «Ми сиділи у першому ряду. Співпрезидент Римського клубу Андерс Війкман, відкриваючи засідання, особисто привітав Юлію Тимошенко», - розповідає Немиря.

Він додав, що лідер «Батьківщини» мала окрему зустріч з Андерсом Війкманом, а також на полях конференції мала короткі зустрічі з новообраними співпрезидентами Римського клубу.

Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко заявила, що представляє Україну на ювілейному засіданні Римського клубу, присвяченому 50-річчю організації, і нібито на відкритті саміту «організатори персонально привітали Тимошенко».

Також повідомлялось, що участь у саміті Римського клубу взяв і заступник голови партії «Батьківщина», голова парламентського комітету з прав людини Григорій Немиря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: