Вчена розповіла про серйозні наслідки коронавірусної інфекції

Вчена розповіла про серйозні наслідки коронавірусної інфекції

Covid-19 позначається на здоров'ї тих, хто одужав

Photo: Pixabay

У пацієнтів спостерігалося зменшення об’єму легенів

У пацієнтів, які перенесли важку форму коронавірусної інфекції Covid-19, спостерігаються зміни головного мозку та легенів

Про це заявила доктор біологічних наук, професор Школи системної біології університету Джорджа Мейсона (США) Анча Баранова, – повідомляє corona24.news.

«Молоді люди вже не можуть пробігти марафон, а  люди похилого віку відчувають задишку, коли піднімаються сходами. Не всі, а лише  ті, хто страждав важкою формою», – сказала медик.

Лікар також зазначила що у тих, хто переніс коронавірус, трапляється запалення мозку. «У літніх людей, які одужали, коронавірус впливав на роботу мозку. Пацієнти виявляли дезорієнтацію та розгубленість», – сказав медик.

Зі слів фахівця, у низці  випадків фіксується зменшення обсягу легень, спостерігаються неврологічні симптоми.

При цьому Анча Баранова підкреслила, що за пацієнтами, які вилікувалися  від коронавірусу, потрібні додаткові спостереження, щоб отримати точніші дані.

Зазначимо, у світі вже зареєстрували понад два мільйони випадків зараження коронавірусом, з них - понад пів мільйона одужали і 134 632 померли.

У США на сьогодні зареєстровано найбільшу кількість випадків Covid-19  – понад 638 тисяч, з них – близько 49 тисяч людей одужали, близько 30 померли.

В Україні станом на 9 ранку 16 квітна лабораторно підтверджено 397 нових випадків захворювання на коронавірус, що стало новим антирекордом за час пандемії в країні. Серед нових пацієнтів з Covid-19 – 29 дітей та 104 медичних працівника. Одужали 43 людини, померли – 116. Також минулої доби із Covid-19 було госпіталізовано в Україні 87 осіб.

Нагадаємо, 15 квітня в Україні було виявлено коронавірус у 392 людей, що вчора стало антирекордом за весь час пандемії в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: