Адвокати українських моряків звернуться до ЄСПЛ

Адвокати українських моряків звернуться до ЄСПЛ
Європейський суд вже частково задовольнив одну заяву України і зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків лікуванням

«Після відхилення апеляції вже можна звертатися до Європейського суду з прав людини», - Семедляєв

Адвокати захоплених РФ українських моряків мають намір звернутися в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Про це заявив адвокат Едем Семедляєв, посилаючись на Крым.Реалии.

Семедляєв зазначив, що всі моряки заявляли, що вважають себе військовополоненими.

«Після відхилення апеляції вже можна звертатися до Європейського суду з прав людини, касацію не обов'язково проходити. Команда адвокатів не визначилася, чи буде подавати касації чи ні, тому що на 99% результат відомий. Тим більше до 24 січня вже буде таке продовження, тому поки що ми ще думаємо. У будь-якому випадку ми будемо подавати заяву до ЄСПЛ», - сказав Семедляев.

Нагадаємо, 4 грудня Європейський суд з прав людини частково задовольнив заяву України і зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада в Керченській протоці, відповідним лікуванням. Україна повинна подати повноцінну міждержавну заяву до ЄСПЛ про порушення прав моряків до 7 січня 2019 року.

Пізніше ЄСПЛ повідомив, що поки відклав розгляд деяких індивідуальних позовів, поданих після початку російської агресії на сході України, пов'язавши їх з очікуванням рішення Великої палати у відповідній міжурядовій справі «Україна проти Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: