Делегація Світового конгресу українців зустрілася із митрополитом Епіфанієм

Делегація Світового конгресу українців зустрілася із митрополитом Епіфанієм

Від імені діаспори із митрополитом Епіфанієм зустрівся директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та президент українського конгресового комітету Америки Андрій Футей

Сторони обговорили загальні напрямки майбутньої співпраці між Православною церквою України та Світовим конгресом українців

Делегація Світового конгресу українців (СКУ) зустрілася у Києві із новообраним предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Про це повідомили у прес-службі конгресу.

Від імені української діаспори із митрополитом Епіфанієм зустрівся директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та президент українського конгресового комітету Америки Андрій Футей.

«У ході зустрічі було передано вітальний лист від президента СКУ Павла Грода з нагоди обрання Блаженнішого митрополита Епіфанія на високий і відповідальний пост предстоятеля Православної церкви України під час історичного Об’єднавчого Собору в Києві», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони обговорили загальні напрямки майбутньої співпраці між Православною церквою України та Світовим конгресом українців, у тому числі широке визнання та утвердження у світі новоствореної Церкви.

«Віримо, що відданість християнським ідеалам, глибина духовних переконань та мудрість стануть запорукою вашого успішного служіння Православній церкві України, яка уособлює віковічні прагнення мільйонів українських православних християн мати свою, незалежну від Московського патріархату, українську автокефальну помісну Православну церкву», - зазначив у листі президент СКУ Павло Грод.

Раніше митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Православна церква України вже налічує приблизно сім тисяч парафій.

Як зазначалось раніше, у Православній церкві України очікують на приєднання парафій колишньої УПЦ МП після отримання Томосу.

Як повідомляв «Главком», у суботу 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор, на якому утворилася Православна церква України, її предстоятелем було обрано митрополита Епіфанія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: