Митрополит Епіфаній назвав кількість парафій Православної церкви України

Митрополит Епіфаній назвав кількість парафій Православної церкви України

Митрополит Епіфаній у Михайлівському Золотоверхому монастирі

Фото: Главком

Епіфаній пояснив, як відбувається перехід парафій

Православна церква України налічує приблизно семи тисяч парафій. Про це митрополит Київський  і всієї України Епіфаній сказав в ефірі «1+1».

«Зараз єдина православна церква України налічує приблизно семи тисяч парафій, але я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання, щоб кількісно збільшити церкву», - зазначив Епіфаній.

Він також додав, що церква повинна працювати над тим, аби перехід з однієї церкви в іншу були мирними, а громада виявляла право вільного вибору.

Епіфаній пояснив, що перехід відбувається наступним чином: громада збирається на загальні збори, голосує, визначається і звертається відповідно чи до архієрея місцевого, чи місцевої влади, які вже пояснюють, як їм далі діяти, щоби стати парафією Єдиної православної церкви.

Як зазначалось раніше, у Православній церкві України очікують на приєднання парафій колишньої УПЦ МП після отримання Томосу.

Раніше повідомлялося, що велика столична парафія Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

19 грудня мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком на зборах вирішили перейти з Московського патріархату до Православної церкви України

Як повідомляв «Главком», у суботу 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор, на якому утворилася Православна церква України, її предстоятелем було обрано митрополита Епіфанія.

Делегатами Собору були двоє єпископів з церкви Московського патріархату: митрополит Вінницький і Барський Симеон і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

17 грудня з'явилося відео, як у Вінниці парафіяни УПЦ МП радіють переходу до нової церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: