Епіфаній: В Україні можуть перенести святкування Різдва

Епіфаній: В Україні можуть перенести святкування Різдва
Скільки років потрібно буде людям, щоб почати відзначати Різдво 25 грудня, поки не відомо, - митрополит Епіфаній

Якщо церква побачить, що більшість вірян згодні святкувати за григоріанським календарем, тоді святкування перенесуть, - митрополит

В Україні можуть перенести святкування Різдва Христова з 7 січня на 25 грудня, оскільки більшість помісних Православних церков святкують Різдво за григоріанським календарем. Про це сказав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Проте, за словами Епіфанія, у нашій країні це можуть зробити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ.

«Зараз передбачити, скільки потрібно років для цього, доволі складно. Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем», - заявив він.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: