Генштаб ЗСУ назвав кількість жінок, які мають статус учасника бойових дій

Генштаб ЗСУ назвав кількість жінок, які мають статус учасника бойових дій

Загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить близько 56 тисяч осіб

Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України повідомило, скільки жінок мають статус учасника бойових дій у нашій країні.

«Близько семи тисяч жінок-військовослужбовців входили до складу сил і засобів АТО на Донбасі та отримали статус учасника бойових дій. Це 3% від усього особового складу. За час проведення АТО 116 жінок були нагороджені державними нагородами, чотири з них – посмертно. Понад дві тисячі жінок нагороджені відзнаками Міноборони і Генштабу», – заявила представниця Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України Інна Заворотько, передає Інтерфакс.

Представниця Генштабу ЗСУ також зазначила, що протягом 2017 року на військову службу за контрактом до ЗСУ надійшли понад три тисячі українок.

За її словами, у ЗСУ наразі проходять військову службу понад 24 тис. жінок, з них на офіцерських посадах більше трьох тисяч. У ЗСУ працює 31 тисяча жінок – співробітниць ЗСУ та держслужбовців.

«Таким чином, загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить близько 56 тисяч осіб, це 22,4% від усього особового складу. Для порівняння у Франції це 22%, Канаді – 15%, Іспанії – 14%, Великобританії – близько 10%, Німеччині – 10%», – розповіла вона.

Представник Генштабу поінформувала, що кількість представників ЗСУ жіночої статі в миротворчих місіях ООН становить 6,25% від загальної кількості українських військовослужбовців.

За кордоном наразі проходять службу дві жінки: у складі місії ООН у ДР Конго і в Косові.

За словами Заворотько, на сьогодні найвище звання, яке має жінка-військовослужбовець – полковник, це звання мають близько 70 жінок у ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що Андрій Павелко запропонував новий проект соціальної реабілітації ветеранів АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: