Глава УГЦК: Ми будемо співпрацювати з новим президентом, хто б ним не був

Глава УГЦК: Ми будемо співпрацювати з новим президентом, хто б ним не був
За словами Блаженнішого Святослава, Греко-католицька церква зберігає партнерські стосунки з державною владою

«Український народ сьогодні є достатньо розумний, тому обиратиме тих, хто відстоює державний суверенітет», - вважає Блаженніший Святослав

Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) заявив, що громада УГКЦ співпрацюватиме з новим президентом, хто б ним не став. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Блаженніший Святослав стверджує, що УГКЦ шанує вибір українського народу. «До того ж, український народ сьогодні є достатньо розумний, тому обиратиме тих, хто відстоює державний суверенітет. Зокрема, підтримає тих, хто чітко і ясно задекларував курс розвитку нашого суспільства на побудову розвинутої європейської держави», - зазначив голова УГКЦ.

За словами Блаженнішого Святослава, Греко-католицька церква зберігає партнерські стосунки з державною владою. «Ми намагаємося конструктивно співпрацювати для добра Української держави і українського народу. Але водночас прагнемо зберігати належну свободу від інструменталізації», - зазначив голова УГКЦ.

Саме тому, за словами митрополита Святослава, під час зустрічі з президентом Петром Порошенко він сказав, що підтримує автокефалію, оскільки ці процеси важливі для православних братів.

Водночас, очільник УГКЦ сподівається, що жодна з церков в Україні не отримає статус квазідержавної.

«Права і свободи греко-католицької церкви, зокрема, будуть відповідним чином пошановані. Президент дав цьому публічне запевнення», - наголосив митрополит Святослав.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського Патріархату (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: