Глава УГКЦ Святослав вважає об'єднання з ПЦУ «гарною перспективою»

Глава УГКЦ Святослав вважає об'єднання з ПЦУ «гарною перспективою»
«Весь християнський світ, зокрема, католицька і православна спільноти, шукають шляхи до єдності. Насамперед, мова йде про євхаристійне спілкування», - сказав голова УГКЦ Святослав (Шевчук)

Голова УГКЦ підкреслив, що мова не йде про відновлення якихось структур або перепідпорядкування однієї церкви іншій

Предстоятель Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав (Шевчук) заявив, що не вважає утопічною перспективу єднання між УГКЦ та Православною церквою України (ПЦУ). Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Голова УГКЦ вважає об'єднання ПЦУ і греко-католицької церкви «гарною перспективою».

«Навпаки, це гарна, радісна перспектива. Тому що весь християнський світ, зокрема, католицька і православна спільноти, шукають шляхи до єдності. На вселенському рівні відбувається діалог, щоб цю єдність відновити. Насамперед, мова йде про євхаристійне спілкування», - сказав він, підкресливши, що мова не йде про відновлення якихось структур або перепідпорядкування однієї церкви іншій.

Глав УГКЦ Святослав зазначив, що вже є кілька рівнів співробітництва, про які вони домовилися з предстоятелем ПЦУ митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

«Ми хочемо разом дослідити загальну спадщину Київського християнства. Тому що так історично склалося, що греко-католицька церква часто в історії потрапляла під західні впливи, зокрема, Латинської церкви», - зазначив предстоятель УГКЦ.

Голова УГКЦ висловив думку, що обом церквам потрібно шукати, а що ж Київського в їх сьогоденні.

Нагадаємо, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав назвав Об'єднавчий собор важливим, історичним моментом в історії України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: