Глава УГЦК запевняє, що не бачить переходів греко-католиків до ПЦУ

Глава УГЦК запевняє, що не бачить переходів греко-католиків до ПЦУ
Очільник УГКЦ Святослав вірить, що повнота київської християнської традиції є абсолютно збереженою і розквітає в лоні їхньої церкви

Блаженніший Святослав визнає, що парафіян УГКЦ цікавить питання створення єдиної Православної церкви України

Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) заявив, що поки не бачив переходів греко-католиків до Православної церкви України. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Блаженнішого Святослава, людей цікавить питання створення єдиної Православної церкви України.

«Ми пояснюємо їм, як будуватимемо наші стосунки з православними братами. Але щоб хтось міняв свою церковну тотожність і залишав нашу церкву – цього не бачимо», - говорить очільник УГКЦ.

Верховний архієпископ запевняє, що парафіяни УГКЦ добре пам'ятають «мучеників та ісповідників комуністичних часів, які віддали своє життя задля того, щоби засвідчити єдність з наступником апостола Петра наших днів – Папою Римським».

«Ця єдність є невід'ємною складовою нашої ідентичності. Адже повнота київської християнської традиції є абсолютно збереженою і розквітає в лоні нашої церкви», - вважає митрополит Святослав.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського Патріархату (фото).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: