ЄСПЛ повернув пріоритет справам Сенцова й Кольченка, - правозахисник

ЄСПЛ повернув пріоритет справам Сенцова й Кольченка, - правозахисник
Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року

Раніше прийняте рішення ЄСПЛ про відкладення справи Сенцова і Кольченка - скасоване

Європейський суд з прав людини повернувся до розгляду справ українських політв'язнів Олега Сенцова й Олександра Кольченка в пріоритетному порядку. Про це повідомив голова Міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков.

Як зазначається, раніше прийняте рішення про відкладення справи Олега Сенцова й Олександра Кольченка до розгляду міждержавної скарги України проти Росії скасовано.

«Справі повернули пріоритетний порядок розгляду. Суд повідомить про подальший її рух», - повідомляє Чиков.

При цьому правозахисник опублікував копію листа з ЄСПЛ на ім'я адвоката Наталії Добревої, де йдеться про те, що відкладено лише розгляд скарг, що стосуються подій на сході України, але не в окупованому Криму.

«Суд просить вважати раніше відправленого листа не відправленим», - йдеться в листі. Мається на увазі лист від 17 грудня минулого року, де йшлося про відкладення розгляду справи Сенцова.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20-ти.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: