Курченко подав до суду на Порошенка

Курченко подав до суду на Порошенка
Сергій Курченко
Фото з відкритих джерел

Якщо в Україні Курченко не виграє суд, він буде звертатися до Європейського суду з прав людини

Український бізнесмен-утікач, власник «Українського медіахолдингу» Сергій Курченко подав позовну заяву до президента Петра Порошенка і телеканалу «1+1» про захист своєї честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Курченко подав позов на Порошенка ще 4 жовтня. Розгляд справи призначено на 4 квітня 2018 року. Справа розглядається в Печерському райсуді Києва.

«Позов стосується заяви Порошенка під час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року, коли він сказав, що «пан Курченко - злочинець». Заява була поширена Телевізійною службою новин у випуску о 19:30», - заявили в прес-службі Курченка, передає «Корресподент», який входить до «Українського медіа холдингу».

Курченко, коментуючи подання позову, зазначив, що слово «злочинець» на адресу конкретної людини не застосовують без наявності відповідного рішення суду.

«Без обвинувального вироку таке твердження є наклепом, образою особистості і прямим порушенням Конституції  України. Це знає навіть першокурсник юридичного вишу. Час знати це і Порошенкові - кандидату юридичних наук! Я буду захищати свою честь і гідність у суді», - сказав він.

У прес-службі бізнесмена-втікача додали, що якщо в Україні Курченко не зможе захистити свою честь і гідність, він буде звертатися до Європейського суду з прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: