На Чернігівщині ще дві парафії переходять до Православної церкви України

На Чернігівщині ще дві парафії переходять до Православної церкви України
Ковпитський Свято-Покровський храм розташований у пристосованому приміщенні колишнього ФАПу

За перехід від Московського патріархату до ПЦУ проголосувало 105 осіб, сім були проти

Громада села Ковпита Чернігівського району ухвала рішення про перехід парафії місцевого Свято-Покровського храму з Московського патріархату до єдиної помісної Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомив головний спеціаліст відділу релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Нагорний.

«Загальні збори жителів і одночасно релігійної громади відбулися в селі Ковпита 26 січня. У протоколі, що ми отримали, вказано, що за перехід місцевого храму проголосувало 105 осіб - 65 жителів Ковпит із 75 присутніх. Ще 40 підписів передали жителі сусіднього села Жидиничі, які теж ходять у цю церкву. Лише сім осіб на зборах проголосували проти», - поінформував співрозмовник.

За словами Нагорного, ковпитський Свято-Покровський храм розташований у пристосованому приміщенні колишнього ФАПу. Службу там тимчасово правитиме священик чернігівської Катерининської церкви Євген Орда.

Також стало відомо про приєднання до ПЦУ парафії селища Десна (Деснянська ОТГ) у Козелецькому районі Чернігівщини. Там священик перейшов разом зі своєю паствою.

Як повідомлялося, на Чернігівщині перше рішення про перехід до ПЦУ було прийняте 15 січня на сході села Оленівка Борзнянського району.

На черзі, зазначають у відділі релігій - перехід ще кількох громад області, які все вже вирішили та офіційно ще не підтвердили.

Нагадаємо, у неділю, 27 січня, громада села Журавники Горохівського району на Волині приєдналася до Православної церкви України.

Священик храму в селі Коршів Луцького району 27 січня заявив, що переходить до ПЦУ разом з парафією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: