Парафія з храмом 18 століття під Луцьком перейшла до ПЦУ

Парафія з храмом 18 століття під Луцьком перейшла до ПЦУ
За перебування у складі московської церкви селяни не віддали одного голосу
Фото: volga.lutsk.ua

Громада села під Луцьком перейшла до Православної церкви України

Священик храму в селі Коршів Луцького району заявив, що переходить до ПЦУ разом з парафією. Про це стало відомо під час церковної служби у неділю, 27 січня, пише місцеве видання lutsk.rayon.in.ua.

25 січня видання volynua.com повідомило, що громада села Коршів Луцького району вирішила перейти до Православної церкви України.

«Громада села Коршів нещодавно провела опитування громадської думки та збір підписів. Зміст питання зводився до такого: яка церква має бути у селі? Московська чи українська? Понад 80% прихожан підписалися за перехід до Православної церкви України. Лише невелика частина утрималася. А за російську церкву не було жодного підпису», - розповів депутат Луцької райради Вадим Веремчук.

У свою чергу, сільський голова Коршева Марія Тарасюк відзначила, що громада села мирно і без будь-яких провокацій організувала ініціативну групу, зібрала підписи та ухвалила рішення.

Додамо, що церква у селі Коршів є пам’яткою архітектури 18-го століття.

Нагадаємо, у суботу, 26 січня, громада селища Сарата Одеської області прийняла рішення про перехіддо Православної церкви України (ПЦУ).

ПЦУ поповнилася великою громадою на Вінниччині.

До слова, у селі Писарівка, що на Вінничині, місцевий священик УПЦ МП привів з собою близько 60 «тітушок». Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: