На Суспільному розраховують, що з каналу знімуть штраф 200 тисяч євро за недопуск росіянки на Євробачення

На Суспільному розраховують, що з каналу знімуть штраф 200 тисяч євро за недопуск росіянки на Євробачення

Європейська мовна спілка ще не розглядала питання щодо штрафу Суспільного

Голова правління Суспільного Зураб Аласанія сподівається на те, що Європейська мовна спілка не зніме з каналу 200 тис. за не допуск росіянки Юлії Самойлової на Євробачення. Таку думку журналіст висловив у інтерв’ю «Главкому».

«Озвучена була цифра комісії 198 тис. євро штрафу. Але та сама комісія, яка працювала над кейсом (щодо штрафу), ще не розглядала це питання. Саме зараз розглядається. Дуже висока вірогідність того, що за кілька днів після закінченню сесії Генеральної Асамблеї (Європейської мовної спілки) ми повернемось з добрими новинами», — зазначив Аласанія.

Нагадаємо, що Уряд та Верховна Рада всупереч закону суттєво скоротили фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України. Закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачає, що держава виділяє мовнику 0,2% від видатків загального фонду бюджету, у нинішніх обставинах це мало б становити півтора мільярда на наступний рік. Але Кабмін запропонував, а законодавець погодився виділити лише половину цієї суми - 776 млн. Голова правління НСТУ Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook зробив висновок, що на ці гроші «вижити ніяк».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Зураб Аласанія: З 776 млн, виділених Суспільному з бюджету 90% підуть на зарплати. Про який розвиток мова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: