Наступним Ердоган звільнятиме Олега Сенцова?

Наступним Ердоган звільнятиме Олега Сенцова?
Олег Сенцов

За словами заступника голови Меджлісу Умерова, президент Туреччини погодився з тим, що пріоритетом на визволення має стати Олег Сенцов

Звільнений з-під варти в Криму один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров пригадав в інтерв’ю «Главкому» деталі зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом в Анкарі та назвав пріоритети у звільненні інших в’язнів Кремля.

«Це була дуже нетривала зустріч. У цей день у Туреччині перебували керівники інших країн, тому графік у нього був дуже щільний. Спочатку нам (Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу, - «Главком») сказали, що зустріч неможлива. Через людей, які нас супроводжували в Анкарі, а це представники спецслужб, ми попросили передати президентові слова подяки. Та глава Туреччини таки вирішив включити нас до свого графіка хвилин на 15-20», - розповів Умеров.

 За його словами, це була коротка зустріч, «але дуже зворушлива».

«Ми йому подякували уже особисто, попросили активніше брати участь в процесах щодо Росії. Як ви знаєте, Туреччина не приєднується до санкцій. Ми торкнулися цієї теми. Якщо вже так склалося, що у них (Ердогана і Путіна. - «Главком») є якісь взаємини, то давайте продовжувати цю тему заручників, політв’язнів. Він погодився», - запевняє заступник очільника Меджлісу.

Умеров стверджує, що вони разом у Чийгозом сказали Ердогану, що у нього в адміністрації є повний список людей, яких потрібно звільнити.

«Пріоритетом для визволення визначили Олега Сенцова, як незламного українського патріота, який перебуває у катівнях російських тюрем. Найцікавіше, що Ердоган із цим пріоритетом погодився», - резюмував Умеров.

25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція БПП) Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: