ОБСЄ закликає Україну розслідувати погрози журналістам

ОБСЄ закликає Україну розслідувати погрози журналістам

Представник ОБСЄ Арлем Дезір у Києві

Фото: Радіо Свобода

Люди, які загрожують українським журналістам, мають бути покарані, заявили в ОБСЄ

Представник Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернувся до керівництва України з вимогою провести розслідування погроз, які надходять на адресу журналістів.

Він зазначив, що люди, які загрожують українським журналістам, мають бути покарані, повідомляє «Радіо Свобода».

«Журналісти отримують велику кількість загроз. І ці загрози повинні бути розслідувані, а ті, хто загрожують, мають понести покарання», - заявив Дезір.

Представник ОБСЄ також нагадав про ситуацію з арештом у РФ українського журналіста Романа Сущенка, та заявив, що працівники ЗМІ не повинні ставати заручниками конфлікту між країнами.

«Ми завжди наголошуємо, що журналісти не є частиною конфлікту між країнами… ми кажемо, що навіть, якщо є конфлікт, все одно має відбуватися обмін інформацією, підтримуватися діяльність журналістів, саме тому ми просили про звільнення Сущенка», – сказав Дезір.

Нагадаємо, у вівторок в Московському міському суді відхилили апеляційну скаргу на останнє продовження терміну утримання під вартою незаконно заарештованого в Москві українського кореспондента Романа Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: