В ОБСЄ наполягають на звільненні українських журналістів Сущенка, Семени та Асєєва

В ОБСЄ наполягають на звільненні українських журналістів Сущенка, Семени та Асєєва
Акція на підтримку Романа Сущенка

В ОБСЄ наголосили, що журналісти не є частиною конфліктів між країнами

Журналісти не повинні страждати через конфлікти між країнами, тому український журналіст Роман Сущенко має бути звільнений з ув'язнення у Росії.

Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір під час зустрічі в Національній спілці журналістів України, повідомляє «Укрінформ».

«Ми розуміємо, що відносини між деякими країнами досить складні під час конфлікту, як зараз між Росією та Україною. ОБСЄ створена, у тому числі, щоб підтримувати врегулювання конфлікту, і ми завжди наголошували і наголошуємо, що журналісти не є частиною конфліктів між країнами», - сказав Дезір, додавши, що саме тому ОБСЄ наполягає на звільненні Романа Сущенка.

Він нагадав, що висунуті проти Сущенка звинувачення не пов'язані з його професійною діяльністю. При цьому Дезір підкреслив, що робота Сущенка була публічною, він не приховував, чим займається.

Крім того, представник ОБСЄ зазначив, що 1975 року країни-учасниці Організації підписали Гельсінську декларацію, яка зобов'язує підтримувати діяльність журналістів, у тому числі міжнародників.

Дезір зауважив, що ОБСЄ також вимагає звільнення журналіста Миколи Семени та блогера Станіслава Асєєва, і торік під час візиту до Москви він порушував це питання.

Нагадаємо, сьогодні у Московському міському суді відхилили апеляційну скаргу на останнє продовження терміну утримання під вартою незаконно заарештованого в Москві українського кореспондента Романа Сущенка.

Наприкінці лютого Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина й дочка.

2 березня на 79-му році життя помер Володимир Сущенко - батько незаконно ув’язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Також стало відомо,Сущенко вже ознайомився з матеріалами своєї справи.

24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: