Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка

Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка

27 березня в Московському міському суді відбудуться попередні слухання у справі Сущенка

У Московському міському суді відхилили апеляційну скаргу на останнє продовження терміну утримання під вартою незаконно заарештованого в Москві українського кореспондента Романа Сущенка.

Про це написав у Twitter адвокат журналіста Марк Фейгін.

«Апеляційну скаргу на термін продовження тримання під вартою Сущенка Московським міським судом відхилено», - пише Фейгін.

Як повідомлялося, кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Нагадаємо, наприкінці лютого Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина й дочка.

2 березня на 79-му році життя помер Володимир Сущенко - батько незаконно ув’язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Також стало відомо,Сущенко вже ознайомився з матеріалами своєї справи.

24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: