Омбудсмен: у неволі перебуває близько мільйона українців

Омбудсмен: у неволі перебуває близько мільйона українців
Місця несвободи – це не тільки пенітенціарні заклади, а й заклади соціальної сфери, охорони здоров'я та освіти

Денісова зазначила, що українці в місцях несвободи потребують захисту і не повинні піддаватися приниженню та тортурам

На сьогодні в місцях несвободи знаходиться близько мільйона українців.

Про це повідомила у четвер ввечері повідомила на своїй сторінці в Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Сьогодні майже мільйон осіб перебувають у місцях несвободи. Це не тільки пенітенціарні заклади, а й установи соціальної сфери, охорони здоров'я та освіти, в яких люди утримуються за рішенням суду або адміністративних органів», - зазначила Денісова.

Вона додала, що українці в місцях несвободи потребують захисту і не повинні піддаватися приниженню та тортурам. Для того, щоб це контролювати, утворили Координаційну раду з питань реалізації національного превентивного механізму.

«Головна ідея полягає у здійсненні регулярних незалежних відвідувань усіх місць несвободи... Це 130 моніторів і більш як 50 експертів, які беруть безпосередню участь у моніторингових візитах від громадськості. Вони аналізують і систематизують факти порушення прав людей і виявляють причини і умови їх виникнення», - пояснила омбудсмен.

Як повідомляв «Главком», у четвер відбулося попереднє голосування на рівні комітету Генасамблеї ООН «Кримської резолюції». 

Раніше стало відомо, що у цьогорічній резолюції ООН щодо ситуації в Криму будуть вперше перелічені прізвища українців, яких незаконно утримує Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: