Перший район в Україні повністю перейшов з Московської до Православної церкви України

Перший район в Україні повністю перейшов з Московської до Православної церкви України
Незважаючи на певних політиканів місцевого розливу, які пробували посіяти розбрат в церковних громадах, українська Помісна церква перемогла, - голова Смокальської райради

Сокальщина у Львівській області повністю перейшла до ПЦУ

У Сокальському районі Львівської області всі дев'ять парафій УПЦ Московського патріархату перейшли до складу Православної церкви України. Про це розповів голова Сокальської райради Микола Пасько на своїй сторінці у Facebook.

«Ми якщо не перший, то, принаймні, один із перших районів України! Незважаючи на певних політиканів місцевого розливу, які пробували спекулювати на цій темі та посіяти розбрат в церковних громадах, українська Помісна церква перемогла!», - написав голова Смокальської райради.

За словами Паська, в усіх дев’яти парафіях Сокальського району, так званої, «московської церкви» прийнято рішення про перехід під управління рідної канонічної Української церкви.

«Сокальщина повністю очистилась!», - заявив голова Сокальської райради.

Зазначимо, що це перший район в Україні, де не залишилося приходів Московського патріархату.

Як повідомлялося, предстоятель ПЦУ митрополит Київський і і всієї України Епіфаній заявив, що вже понад 100 парафій перейшли з Московської до Помісної церкви.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: