Політв’язня Чапуха госпіталізували в окупованому Криму через внутрішню кровотечу

Політв’язня Чапуха госпіталізували в окупованому Криму через внутрішню кровотечу
Арешт активіста Асана Чапуха

У Чапуха відкрилося внутрішня кровотеча і, щонайменше, 10 днів він змушений буде перебувати під наглядом лікарів

Фігурант справи «Веджіє Кашка» Асан Чапух потрапив до лікарні через внутрішню кровотечу, що виникла на тлі гастриту.

Про це адвокат Айдер Азаматов повідомив «Кримській правозахисній групі».

«Сьогодні, 8 січня, я відвідав Асана Чапуха, який перебуває в 6-й міській лікарні. В ніч на 7 січня його екстрено вивезли до лікарні, оскільки, перебуваючи під домашнім арештом, він упав через те, що йому раптово стало зле ... Це пов'язано з гастритом, викликаним лікарськими препаратами, які він приймає у великій кількості після умов 11-місячного утримання в СІЗО», - повідомив Азаматов.

За словами лікарів, у Чапуха відкрилося внутрішня кровотеча і, щонайменше, 10 днів він змушений буде перебувати під наглядом лікарів.

Як зазначив адвокат, завтра, 9 січня, в «Київському райсуді» планувалося продовжити розгляд кримінальної справи «Веджіє Кашка», фігурантом якої є його підзахисний, але «швидше за все судове засідання буде відкладено».

Нагадаємо, 7 січня вночі одному з фігурантів так званої кримінальної справи «Веджіє Кашка» Асану Чапуху раптово стало зле, його госпіталізували в 6-у міську лікарню Сімферополя.

Раніше Асан Чапух, якого російські силовики незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО, оголосив безстрокове голодування. Він вимагав переведення під домашній арешт і надання кваліфікованої медичної допомоги. За словами політв'язня, у нього в СІЗО стався мікроінсульт і стан здоров'я постійно погіршується. МЗС України висловив категоричний протест російській стороні у зв'язку з ненаданням медичної допомоги Асану Чапуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: