Соцопитування: майже половина українців вірить у Святого Миколая

Соцопитування: майже половина українців вірить у Святого Миколая

43% опитаних українців вірить у Святого Миколая

Майже 70% всіх опитаних дарують подарунки рідним і близьким на День Святого Миколая

Понад 40% українців вірить у Святого Миколая. Відповідні дані оприлюднила Соціологічна група «Рейтинг» за результатами опитування двох тисяч українців з 16 по 25 листопада 2018 року.

За результатами опитування, 43% опитаних українців вірить в існування Святого Миколая. У 2016 році тих, хто вірить у його існування, було менше, лише 37%.

Майже 70% всіх опитаних дарують подарунки рідним і близьким на День Святого Миколая. Таку традицію мають не тільки ті, хто вірить в існування Миколайчика, але і ті, хто давно перестав у нього вірити. Найбільше люблять дарувати подарунки цього дня в західній частині України. Там цю традицію підтримали 80% опитаних українців. При цьому найчастіше підтримують традицію класти подарунки під подушку в селах, молодь і більш забезпечені люди.

А от у Діда Мороза вірить менше українців. Майже 70% опитаних сказали, що віри в його існування не мають. Але при цьому більшість заявили, що їхні улюблені свята Новий рік і Різдво – 40% і лише 7% сказали, що більше всього люблять День Святого Миколая, 3% люблять Старий Новий рік і ще 3% не люблять жодне свято із перерахованих.

Соцопитування група «Рейтинг» проводила особисто серед людей, яким вже є 18 років і старших. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом населення. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,2%.

До слова, нещодавно майже дві сотні мешканців Рівного взяли участь у благодійному забігу в одязі Святого Миколая.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: