«Суд» окупантів відмовився скоротити термін ув'язнення Балуха

«Суд» окупантів відмовився скоротити термін ув'язнення Балуха
Захист українця вважає, що Володимиру Балуху неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом

«Суддя» вирішив, що Балух ще не виправився

В окупованому Росією Криму «Верховний суд» не перерахував  термін ув'язнення політв'язню Володимиру Балуху. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Верховний суд» Криму відмовив захисту Володимира Балуха у перерахунку терміну його покарання ... На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, і тому загальний строк покарання Балуха за обома незаконними вироками має бути менший», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники інформують, що судових засідань сьогодні було два, оскільки щодо Балуха винесено два вироки. Клопотання розглядали «судді» Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 набоїв і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку. Активіст був засуджений до 4 років і 11 місяців колонії за сукупністю двох кримінальних справ. На знак протесту українець понад 200 днів тримав голодування.

У жовтні 2018 року «Верховний суд» Криму переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Балуху та скоротив термін ув’язнення на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 18 жовтня українця було доправлено в Керченську виправну колонію №2.

У п'ятницю, 25 січня, на підконтрольному Росії Керченському міському суді було відхилено клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха. «Суддя» мотивував рішення тим, що «відбування більше третини терміну не є переконливим доказом того, що Балух виправився».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: