У Епіфанія розповіли, хто приїде на інтронізацію від Константинополя

У Епіфанія розповіли, хто приїде на інтронізацію від Константинополя
Присутність чи неприсутність іноземних представників на інтронізації не впливає на чинність цієї процедури

Церемонія інтронізації предстоятеля Української православної церкви завершить процедури, що стверджують автокефалію церкви, - речник УПЦ

На інтронізацію предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Епіфанія прибуде офіційний представник Вселенського патріарха — митрополит Еммануїл Гальський, а також від Вселенського патріарха - представники монастирів Святої гори Афон. Про це повідомив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (в миру – Іван Зоря), написав «Укрінформ».

Також архієпископ Євстратій наголосив, що церемонія інтронізації предстоятеля Української православної церкви завершить усі процедури, що стверджують автокефалію УПЦ.

«Інтронізація - це є внутрішня процедура церкви. І мета інтронізації полягає в тому, щоб завершити офіційно всі процедури, які стверджують автокефалію Української церкви», - сказав Євстратій.

Зоря підкреслив, що присутність чи неприсутність іноземних представників не впливає на чинність цієї процедури.

За словами архієпископа, УПЦ не ставила за мету запрошувати представників помісних церков, тому що вони повинні перш за все відповісти на ті мирні грамоти, які були надіслані митрополитом Епіфанієм після його обрання до предстоятелів помісних церков. І в низці помісних церков розпочата процедура розгляду цього питання.

«Подальший процес встановлення відносин з помісними церквами є двосторонній. І інтронізація ніяким чином з цим процесом не пов’язана, окрім того, що це є засвідчення для всього православного світу остаточності і незворотності прийнятих рішень про автокефалію. Предстоятель обраний, Томос вручений, він інтронізований. Все», - констатував Євстратій.

Як повідомлялося, Православна церква України отримала офіційну реєстрацію. Місцезнаходження зареєстрованої ПЦУ - Київ, вулиця Трьохсвятительська, 6.

Нагадаємо, що 31 січня закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинності.

Раніше Українську церкву внесли до диптиху Вселенського патріархату.

Під час об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року предстоятелем Православної церкви України було обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого в Софійському соборі в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: