Українську церкву внесли до диптиху Вселенського патріархату

Українську церкву внесли до диптиху Вселенського патріархату
Вселенський патріарх Варфоломій розвіяв міф про те, що Томос ПЦУ «несправжній»

Українська церква у диптиху розташована після Православної церкви Чехії та Словацьких земель - на п'ятнадцятому місці

Офіційний сайт Фанару оновив диптих помісних церков. У диптих Вселенського патріархату внесли Українську церкву. Про це інформує Cerkvarium.  

«На офіційному сайті Вселенського патріархату нарешті з'явилась Православна церква України. Вона розташована після Православної Церкви Чехії та Словацьких земель, на п'ятнадцятому місці», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, таким чином, розвіяно ще один нещодавній фейк про те, що Томос ПЦУ «несправжній», тому що нашу Церкву навіть «не включили до списку визнаних помісних церков».

.jpg_41

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: