У МОЗ розповіли, кому роблять безкоштовно ПЛР-тестування

У МОЗ розповіли, кому роблять безкоштовно ПЛР-тестування

Безкоштовне ПЛР-тестування також проходять медики, хворі на пневмонію, працівники Нацполіції та Нацгвардії, - міністр

Обов'язковому безкоштовному тестуванню, підлягають люди, в яких є симптоми коронавірусу, та ті, які мали контакти з хворими на коронавірус, - Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що люди не можуть проходити безкоштовне ПЛР-тестування на коронавірус за особистим бажанням і без відповідних рекомендацій. Про це міністр заявив на брифінгу.

«Якщо у людини немає симптомів коронавірусу, і, окрім того, вона не є контактною особою з хворим, а проведення тесту є виключно бажанням, то в нас це не передбачено алгоритмом щодо безкоштовного тестування», - сказав Степанов.

Міністр зазначив, що обов'язковому безкоштовному тестуванню, підлягають люди, в яких є симптоми коронавірусу, та ті, які мали контакти з хворими на Covid-19.

Також безкоштовне тестування передбачене для медиків, які працюють із хворими. Вони тестуються раз на п'ять днів.

Ще, за словами Степанова, безкоштовно тестують всіх хворих на пневмонію, незалежно від перебігу цієї хвороби та симптомів.

Міністр зазначив, що зараз почали тестувати працівників Нацполіції та Нацгвардії, які мають великий ризик зараження.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаь, в Україні продовжать карантин після 22 травня.

В Україні станом на 12 травня зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей. При цьому 85 пацієнтів одужало. Загалом за час пандемії на коронавірус захворіло 16023 людини. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 425 людей, з них 23 медпрацівники. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 3 373 пацієнти вже одужали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: