В Україні продовжать карантин після 22 травня – Шмигаль

В Україні продовжать карантин після 22 травня – Шмигаль

Уряд зараз відпрацьовує, коли буде впроваджено кожен з п'яти етапів виходу з карантину

Після 22 травня уряд буде продовжувати карантин, оскільки Україна ще перебуває на піку захворюваності на Covid-19.

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати», - заявив він.

За словами Шмигаля, уряд зараз відпрацьовує, коли буде впроваджено кожен з 5 етапів виходу з карантину.

«Сьогодні важко прогнозувати. Зараз ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо рівно останніх сім-вісім днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо по кількості відношення захворюваних до тих, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів. Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік», - додав прем’єр.

Станом на 9 ранку 12 травня в Україні зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19.  Загалом за час пандемії на коронавірус в Україні захворіло 16023 людини.

Нагадаємо, що 11 травня в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. У Києві обмеження знімають з 12 травня, а Львів пом'якшить їх лише частково. Міська влада Києва вирішила почекати з відкриттям ТРЦ, а міська влада Львова вважає, що відкривати перукарні поки зарано.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Також головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що масковий режим буде продовжений до кінця карантину і поки в Україні фіксуватимуть 350-500 випадків захворювань на Covid-19 щодня.

Водночас мер Києва Віталій Кличко застеріг, якщо динаміка захворюваності не покращиться, карантинні обмеження у столиці посилять.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: