У МЗС назвали найпоширеніші причини непропуску українців за безвізом

У МЗС назвали найпоширеніші причини непропуску українців за безвізом

Прикордонний контроль

Фото: Уніан

Кількість негараздів з безвізом – непропуску, неповернення, перевищення терміну перебування невелика, запевняють в МЗС

На цей час приблизно 500 тисяч українців скористалися безвізом. Система працює нормально, кількість непропусків та неповернень незначна.

Про це розповів «Укрінформу» у Ризі директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

«На цей час безвізом успішно скористалися вже біля півмільйона громадян України. Система працює нормально. Кількість негараздів – непропуску, неповернення, перевищення терміну перебування невелика і не викликає жодних побоювань наших європейських партнерів», - сказав Погорельцев.

За його словами, найбільш поширеними чинники, які призводили до непропуску - суто технічні. Це непідтвердження вказаної мети перебування, недостатнє фінансове покриття, перевищена норма дозволених днів перебування (90 днів зі 180), а також винесена раніше заборона на в’їзд якимось конкретним особам.

Директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев перебував 8-9 березня з офіційним візитом в Ризі, де проводив консульські консультації з колегами з Латвійської республіки.

«Проблемних питань в консульській сфері між Україною та Латвією немає. Наші консульські консультації були в розвиток домовленостей, досягнутих міністрами закордонних справ», - резюмував Погорельцев.

4 березня президент Петро Порошенко заявляв, що у рамках безвізового режиму з країнами Європейського Союзу здійснили поїздки закордон до півмільйона громадян України.

Також повідомлялося, що МЗС готується отримати безвіз із Мексикою та Таїландом.

Як відомо, 11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: