В Україні з допомогою геліктоптера провели облік європейського лося

В Україні з допомогою геліктоптера провели облік європейського лося

Облік здійснювався на територіях кількох місцевих мисливських господарств

У Житомирській області науковці провели пробний авіаоблік лося європейського. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба Міністерства екології.

За словами міністра, для пробного авіаційного обліку тварин, які торік були занесені до Червоної книги, було використано спеціальний гелікоптер з дотриманням необхідних параметрів для ведення моніторингу – висоти, маршрутів і відстані між ними.

«Метою заходу було визначення оптимальних параметрів методики обліку лосів для подальшого визначення кількості цих тварин в Україні. Загалом, облік проведено на площі біля 30 тис. га, на якій обліковці з повітря побачили близько сотні тварин», - повідомив Семерак.

Зазначається, що вже наступної зими облікові роботи продовжаться на території інших областей. Протягом 2-3 років будуть уточнені наявні та отримані нові дані про сучасний стан популяції лося.

«Планується розробка національного плану дій зі збереження цього символу споконвічної природньої могутності нашого Полісся», - додав міністр екології.

Облік на прохання Мінприроди проводить Українське товариство охорони птахів (партнер BirdLife International в Україні) в партнерстві і за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства. Франкфуртське зоологічне товариство має великий досвід з авіаобліків диких тварин в Африці, в Центральній Азії (Казахстан).

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року українських лосів занесли до Червоної Книги.

5 січня стало відомо, що в уряді внесли зміни до переліку тварин, на яких заборонено полювати. У цей список входять лосі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: